Vandra

På Hasselö och Sladö finns mycket att upptäcka för den som vill ta sig runt öarna till fots eller ta en löprunda i magisk miljö. Öarnas grusväg sträcker sig 9 km från norr till söder. Utöver den finns gott om fina skogsvägar och fina stigar att promenera eller springa på.

Hasselös vandringsled är sex km lång och startar strax ovanför Hasselö Sand och går på skogsvägarna, förbi Jättegryt, ner till Knarhamnen och vidare längs med sjökanten till sundet.

Sladö vandringsled är 4,5 km lång och tar sin början vid Sundet. Den slingrar sig runt ön, genom ängslandskapet och ett område med fantastiska klippformationer som vetter mot öppna horisonten på östra sidan av ön. Vattnet är kallare här än i vikarna men i den natursköna miljön kan det ändå vara svårt att motstå ett uppfriskande dopp. Leden fortsätter sedan runt ö-udden, förbi Vinterbryggan och Källarbacken där alla byns stenkällare är samlade, till byn och åter till Sundet.

Det extrema swimrun-loppet Loftahammar Endurance Day (LED) går varje år över Hasselö på vägen från Loftahammar, genom skärgården och åter till Loftahammar. Läs mer om loppet HÄR