Lunchmeny 2021

 • Fisksoppa med rostat vitlöksbröd och saffransaioli  (Hel eller halv portion) 95/195 kr
  Fri från gluten, mjölk och ägg

Omtyckt och efterfrågad. En soppa som överlevt alla försök till förnyelse. Saffran, vitt vin och tomat är basen tillsammans med rotfrukter, lax och räkor. En klick vitlökscremefraiche ger det lilla extra.

 • Citronrimmad lax med dillstuvad färskpotatis och picklad gurka/fänkål 185 kr 
  Fri från gluten och laktos och ägg

Älskade husmanskost! Vi har valt att rimma laxen istället för att grava den. Skillnaden är sockerhalten, annars är tillagningen densamma. Vi serverar laxen med dillstuvad färskpotatis och picklade grönsaker därtill. Laxen är odlad i Sverige.

 • Fish and chips på lokalt fiskad abborre, gös eller sik, hemslagen majonnäs, picklade grönsaker och ugnsrostade potatisklyftor 265 kr
  Fri från mjölk 

Vår egen fiskare levererar abborren. Vi friterar den i panko för extra frasighet och serverar den med vår egen version av remoulad – majonnäsen och de picklade grönsakerna var för sig. Eftersom vi inte sysslar med snabbmat har pommes fått stryka på foten av den godare rostade färskpotatisen.

 • Vilda köttbullar med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och mormors persiljegurka 165 kr
  Fri från laktos. Säg till om du vill ha gluten-, mjölk- eller äggfria köttbullar.

En klassiker. Behöver egentligen inte presenteras ytterligare, mer än nämna att köttbullarna är gjorda på lokalproducerad fläskfärs blandat med vildsvin och hjortkött från trakten kring Västervik. Så närproducerat man kan komma.

 • Helstekt svensk oxfilé med rostad potatis, dragonmajonnäs, ugnsbakade småtomater och friterad silverlök 275 kr
  Fri från mjölk. Säg till om du vill ha glutenfritt eller fri från ägg

Vi helsteker köttet på låg värme till 58 grader och sedan får köttet vila. Det ger en jämn temperatur och köttet blir mört. Vi serverar endast svenskt kött på Sjökanten. Om vi får tag i lokalt producerat kött är vi extra glada.

Vegetariskt

 • Lins-och tofubiffar med kokt potatis, vegansk gräddsås, rårörda lingon och mormors persiljegurka 165 kr
  Fri från mjölk och ägg. Säg till om du vill ha glutenfritt

Det är klart man ska kunna äta bullar och gräddsås även om man inte äter kött, tycker vi. Linsbullarna innehåller vetemjöl men kan fås glutenfria vid efterfrågan.

 • Friterade svampkroquetter, tahinisås med örter, picklade grönsaker, ugnsrostade potatisklyftor och friterad silverlök 185 kr
  Fri från mjölk

Allas vår favorit! Dessa friterade små bollar är bara för goda att motstå. 

 • Nödlösaren: Plättar med sylt och grädde 75 kr
  Säg till om plättarna ska vara gluten-mjölk- eller äggfria

Vi vet att det finns barn som älskar plättar. Med eller utan sylt och grädde. Eller med lite socker på. Det där barnet finns i oss alla.

 • Dagens dessert 55 kr
  Gluten-, laktos-, mjölk- och äggfria alternativ finns)

Något sött till maten måste man unna sig på semestern! Vår chokladtryffelkaka är älskad av många och vi har försökt byta ut den, men det går inte. Så vi behåller den på menyn även denna sommar. 

 • Sjökantens hemgjorda glass 35 kr
  Laktos-, mjölk- och äggfri glass finns

Nytt för i år är att vi gör vår egen glass! Vi har inte stor kapacitet ännu, för vi är fortfarande nybörjare. Vi provar oss fram och därför finns det olika smaker från dag till dag. Fråga servisen om vilken smak vi har att erbjuda idag!

Obs! På grund av råvarutillgång kan vissa rätter utgå eller komma att ändras med kort varsel. Vi förbehåller oss rätten att ändra i menyutbudet vid behov