Köp- och leveransvillkor Handelsboas webbshop

Priser

Samtliga priser är angivna i Svenska Kronor (SEK), inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet på hemsidan den dag beställning görs.

Betalning

Betalningsalternativ:

  • Faktura/Swish förskottsbetalning. Vi skickar en faktura via e-post med kontouppgifter för banköverföring och telefonnummer för swishbetalning. Så fort vi registrerat din betalning så kommer din order att hanteras och skickas. Har ingen betalning inkommit inom 10 dagar kommer ordern att makuleras.
  • Kontant, swish eller kortbetalning vid direktleverans.

Leveranstid

Vi skickar ut varor kontinuerligt och i normala fall har du din beställning inom 1 vecka. I största möjliga mån kommer alla varor du beställt att sampaketeras och levereras tillsammans.

Frakt- och administrationskostnad inom Sverige

Fraktkostnaden är 69kr.
Ditt paket levereras med Posten eller Schenker, uthämtning av paket sker från närmaste serviceombud. Leveranstiden är normalt 3-7 dagar.
Alla försändelser sms-aviseras eller e-postaviseras, var därför noggrann med att ange rätt mobilnummer och E-postadress.

Ångerrätt

Vid köp i vår webbutik eller via telefon gäller distanshandelslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadad. Varan skall vara packad i originalemballage. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund för returfrakten.

För att ångerrätten ska gälla måste varan vara oskadad och oanvänd. För varor som plomberats ska plomberingen vara intakt för att ett byte/retur ska gälla. Förpackning och samtliga etiketter ska finnas kvar på varorna och vara intakta. Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Du står själv för risken på försändelsen, då du återsänder en vara.

Återbetalning utförs normalt inom 1-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter att vi mottagit och godkänt returen. Återbetalning av ordersumman görs efter godkänd retur, fraktkostnad återbetalas ej. Vänligen kontakta Hasselö Skärgårdsupplevelse innan du returnerar en vara. Hasselö Skärårdsuppelvelse är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.

Ångerrätt gäller ej företagskunder, reavaror eller livsmedel med kort hållbarhet.

Reklamationer

Du har rätt att reklamera en vara om det kan antas vara ett tillverkningsfel på varan. Kontakta oss inom 14 dagar. Om det rör sig om en reklamation på grund av fel på varan eller att vi expedierat fel vara står vi för returfrakten samtidigt som vi i första hand byter ut varan mot en ny, alternativt om varan är slut i lager återbetalar vi det du lagt ut för varan.

Vänligen kontakta Hasselö Skärgårdsupplevelse innan du returnerar en vara.

Transportskador

Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på plats på utlämningsstället.

Organisationsnummer

Hasselö skärgårdsupplevelse: 556885-0498