Kök och måltider

Vandrarhemmet 038

Kök för självhushåll 
Som gäst på Hasselö Vandrarhem har du tillgång till ett välutrustat kök för självhushåll. Här finns två spisar med ugn, kylskåp, frys, mikrovågsugn och all tänkbar utrustning du behöver för att tillaga dina egna måltider.

Måltidsrum
Den gamla skolsalen är numera matsal, med plats för ungefär 50 personer. I ett litet rum intill köket finns ett litet mindre rum, med plats för sex till åtta sittande vid bord.

Grillar
I källaren finns grillar att låna och den stora trädgården utanför lämpar sig utmärkt för utomhusmåltider. Också på stranden, bara några hundra meter från vandrarhemmet, finns grillmöjligheter.

Frukost
Vill du inte laga din egen frukost i självhushållsköket har du möjlighet att boka vår Hasselöfrukost. Sommartid serveras frukosten i paviljongen vid Hasselö Sand, med utsikt över havet, stranden och gästbryggan. Under andra årstider serveras den i vandrarhemmet, alternativt som ”frukost i kylskåp”.

Full måltidservice på menyn
Som grupp har ni möjlighet att boka Hasselö Vandrarhem med självhushåll eller full måltidsservice med frukost, fika, lunch och middag – året runt. Vi arbetar med lokala råvaror och tyngden ligger på husmanskost och skärgårdsdelikatesser. Bland specialiteterna finns kall inkokt lax på Hasselövis och fisksoppa av dagens fångst.

Lanthandel, kafé och restaurang
Sommartid finns Handelsboa, en lanthandel med dagligvaror, färska grönsaker och nybakat bröd till ordinära priser vid Hasselö Sand bara några hundra meter från vandrarhemmet. Där kan du proviantera det mesta du behöver för din vistelse. I anslutning till lanthandeln ligger Sandkornets Servering vid med enklare matservering. Ytterligare några kilometer bort finns Restaurang Sjökanten.

Läs mer


Restaurang Sjökanten
Restaurang Sjökanten

frukostbuffe kopia
Handelsboa på Hasselö, Tjust skärgård Västervik
Handelsboa på Hasselö, Tjust skärgård Västervik
Handelsboa på Hasselö, Tjust skärgård Västervik
Handelsboa på Hasselö, Tjust skärgård Västervik