Hasselö Vandrarhem

Boka rum

Kontakt

För att hyra hela vandrarhemmet eller någon av våra stugor, kontakta oss på info@hasselo.com eller tfn 0490-911 30.

Våra rum

Hasselö Vandrarhem 31 bäddar fördelade på sju rum. Fem av rummen finns i huvudbyggnaden och två i lillstugan 20 meter från huvudbyggnaden. Rummen har 2–6 bäddar och kan nyttjas som familjerum, enkel- eller dubbelrum.

 • HasseloJulbord2015Print-8
 • HasseloJulbord2015Print-9

Flövik (huvudbyggnaden). Intill entrén ligger det här rummet med dubbelsäng, bäddsoffa och tre från väggen nedfällningsbara sängar. Totalt finns möjlighet att bo sex personer i rummet. Toalettrum med wc och handfat finns strax utanför rummet och dusch på andra sidan entrén.

Edhompen (huvudbyggnaden). Det här rummet ligger intill den gamla skolsalen och har dubbelsäng och en från väggen nedfällningsbar våningssäng med två extrabäddar. Rummet har egen ingång utifrån och vid den lilla tamburen finns ett eget toalettrum med handfat och wc. I det här rummet är husdjur tillåtna!

 • HasseloJulbord2015Print-11
 • HasseloJulbord2015Print-13

Österbo (huvudbyggnaden). Det här är ett av två rum på vandrarhemmets övervåning. Rummet är ljust och trevligt med en möblerad balkong och är utrustat med en dubbelsäng samt en våningssäng med två bäddar. Strax utanför rummet finns badrum med wc, handfat och dusch som man delar med rummet Vikarna. Utanför rummet finns också ett mindre sällskapsutrymme med hörnsoffa och tv.

 • 2011-01-22_1295715689

Vikarna (huvudbyggnaden). I andra änden av övervåningen ligger det här charmiga rummet som under skoltiden användes som träslöjdsal. Idag är det ett rymligt rum med fem enkelsängar och vid behov finns det gott om utrymme att lägga in en eller två extra madrasser på golvet. Badrum med wc, handfat och dush finns strax utanför rummet och delas med rum Österbo. Utanför rummet finns ett mindre TV-rum.

 • 2013-10-18_1382126251

Slågaudden (huvudbyggnaden). Det här rummet ligger intill kapprummet, till vänster om huvudentrén och är utrustat med dubbelsäng och två från väggen nedfällningsbara extrasängar. Strax utanför rummet finns ett toalettrum med wc och handfat. Duschrum finns i entrén.

Haga slätt (lillstugan). Det här 2-4 bäddsrummet ligger i lillstugan, ca 20 meter från huvudbyggnaden. Rummet som är nybbyggt, är utrustat med en dubbelsäng och har även en extra våningssäng. Det finns inga övriga faciliteter i stugan, toalett, dusch och kök nyttjas i huvudbyggnaden.

 • 2011-01-22_1295715062

Klaraborg (lillstugan). Det här 2-4 bäddsrummet ligger i lillstugan, ca 20 meter från huvudbyggnaden. Rummet som är nybbyggt, är utrustat med en dubbelsäng och har även en extra våningssäng. Det finns inga övriga faciliteter i stugan, toalett, dusch och kök nyttjas i huvudbyggnaden.

Övriga utrymmen och faciliteter

 • HasseloJulbord2015Print-15
 • Vandrarhemmet 017 copy
 • HasseloJulbord2015Print-14

TV-rum/sällskapsrum. På nedervåningen innanför köket finns ett sällskapsrum med tv/dvd och öppen spis. I anslutning till sällskapsrummet finns också badrum med toalett och dusch. På vandrarhemmets övervåning finns ett mindre sällskapsrum med soffa och TV.

 • HasseloJulbord2015Print-16
 • IMG_0352
 • Vandrarhemmet 080

Toalett och dusch. Vandrarhemmet är utrustat med totalt sex toaletter och fyra duschar (till sju rum). Ett rum har en egen toalett medan övriga har toalett/badrum i nära anslutning till rummet.

Tvättstuga. I källaren finns tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och torktumlare.

 • _0000466

Trädgården. Utanför vandrarhemmet finns en trädgård med stor gräsmatta som lämpar sig utmärkt för spel och lek. På vandrarhemmet finns kubb, krocket, fotboll och en del andra spel att låna. Mitt emot vandrarhemmet finns en grusplan med två fotbollsmål.

Bubbelpool. I trädgården finns en fin bubbelpool. 150 kr/vuxna och 50 kr/barn.

Kök för självhushåll. När ni bor hos oss har ni tillgång till ett välutrustat kök för självhushåll.

Om Hasselö vandrarhem

Vårt vandrarhem är öppet året runt och erbjuder boende i dubbel- och familjerum, samt i stugor. Året runt erbjuder vi såväl familje- som weekendpaket, arrangerar fester, bröllop, konferenser- och grupparrangemang med måltider, i samarbete med Restaurang Sjökanten (exempelvis julbord).

Vårt vandrarhem är handikappanpassat med rullramp och handikapptoalett.

Husdjur är tillåtna i ett av våra rum (Edhompen som har egen ingång utifrån).

Lakan och handdukar finns att hyra på vandrarhemmet. Endast lakan: 120 kr/set. Lakan och handduk: 150 kr/set

Städning. Du kan välja mellan att städa ditt rum själv eller köpa till städning. Det kostar 125 kr/person.

Historik

Hasselö Vandrarhem ligger i öns gamla skola, som byggdes om till vandrarhem 1998. Allt sedan starten har vandrarhemmet drivits Anneth Johansson och numera även hennes dotter Lina. Båda är bofasta på ön.

pappa i skolan 1964

Skolverksamheten på Hasselö startade 1864 med så kallad växelundervisning vid Kollberg, nära Hasselö by. När makarna Johan och Josefina Andersson skänkte en bit mark till Loftahammars församling kunde man bygga en helt ny skola. Det här var år 1878. I skolan undervisades barn från Hasselö och Sladö och de närliggande öarna Solidö, Smågö och Torrön. Barnen som inte bodde på ön rodde till skolan eller blev inackorderade på Hasselö. Undervisningen skedde i B3-form, vilket innebär att eleverna togs in vartannat år och att alla sex klasserna hade undervisning i en och samma skolsal. I skolsalen hade man även syslöjd och gymnastik. Träslöjdsundervisningen däremot skedde i ett större rum på övervåningen. Läraren bodde i en lägenhet i skolbyggnaden.

I takt med avfolkningen minskade antalet skolbarn och 1976 fanns bara några få elever kvar. Efter nästan hundra år lade man då ner skolan. Barnen fick istället åka båt till skolan i Loftahammar och byggnaden, som numera var i Västerviks kommuns ägo, användes för lägerskolor. I slutet av nittiotalet byggde Västerviks kommun om skolan till vandrarhem och efter att under många år ha arrenderat ut fastigheten sålde de den till företaget Hasselö Skärgårdsupplevelse, som ägs av Anneth och Lina Johansson, år 2017.